Site icon Fine Living

Vitamíny, které vlasům jednoznačně prospějí

Pokud vás trápí vypadávání vlasů, prvně je velice důležité zjistit konkrétní příčinu. Stejně tak byste se měli zaměřit na doplnění vitamínů, které vám pomohou posílit kadeře. V následujících řádcích se zaměříme hned na několik důležitých látek, jimž byste měli rozhodně věnovat svou pozornost.

Železo

Při nedostatku železa jsou vlasové folikuly negativně ovlivněny, a tím pádem se zpomalí, ba dokonce zastaví růst vlasů. Nedostatek železa mívají především ženy před a po menopauze, celiaci, vegani a vegetariáni.

První způsob, jak můžete železo doplnit, je zařadit do jídelníčku vhodné potraviny jako kuřecí a hovězí maso, tofu, fazoli, čočku a listovou zeleninu. Ideální je kombinovat železo s vitaminem C, protože vitamin C pomáhá zlepšovat vstřebávání železa.

Biotin

Biotin je ve vodě rozpustný vitamin známý také jako vitamin B7 a nachází se ve vlasových přípravcích. Příliš málo biotinu je spojováno s lámavostí vlasů a jejich vypadáváním. Doplněk stravy BIOSIL Plus obsahuje spoustu biotinu, a tím pádem tento doplněk stravy dokáže výrazně podpořit růst vlasů.

Jestliže hledáte potraviny bohaté na biotin, sáhněte po vnitřních orgánech, rybách, vejci, avokádu a houbách.

BIOSIL Plus má ve složení vedle biotinu ještě i další látky, a to kyselinu pantothenovou, zinek a oxid křemičitý. BIOSIL Plus koupíte na e-shopu Gigalekarna.cz.

Niacin

Nedostatek tohoto vitaminu skupiny B oslabuje strukturu vlasů a ovlivňuje jejich růst. Malé množství niacinu v těle je spojováno s alopecií, což je jedna z příčin náhlého vypadávání vlasů.

Rybí olej

Omega-3 mastné kyseliny obsažené v rybím oleji pomáhají vyživovat vlasy, díky čemuž jsou silnější a lesklejší. Doplňky stravy s rybím olejem snižují vypadávání vlasů a zvyšují jejich růst i hustotu.

Zinek

Zinek podporuje vývoj vlasových folikulů a pomáhá syntetizovat bílkoviny, čímž se zlepšuje růst vlasů. Při nedostatku zinku se vlasy lámou a vypadávají.

Tak neváhejte a myslete na své zdraví. Podívejte se na potravinové doplňky od ryze českého výrobce NATURVITA, který své produkty prodává v e-shopu Gigalekarna.cz.

Exit mobile version