Vyberte si profesionální gril na kuřata správně. Víme, zda dát přednost elektřině nebo plynu

Chcete vybavit svou provozovnu něčím, co vaši zákazníci zcela jistě ocení? Zefektivněte své  podnikání v oblasti gastronomie a vsaďte na šikovné grily na drůbež. Stačí vybrat takové, které vám práci maximálně ulehčí.

Snad každému milovníkovi masa se po pohledu na nádherně propečená a pomalu se otáčející kuřátka začínají sbíhat sliny. A kvalitní gril na kuřata se postará o to, aby bylo maso vždy připravené absolutně perfektně.

Elektřina je v mnoha ohledech jednodušší

Váháte, na jaký druh pohonu vsadit? Pak vám hned na úvod prozradíme malé tajemství – elektrický gril na kuřata k provozu nic složitého nepotřebuje. Naopak. Stačí ho jen zastrčit do elektrické zásuvky a můžete začít s grilováním. Je to opravdu tak jednoduché, jak to vypadá.

Hledejte ten, vybavený quartzovými trubicemi (Q), to je takový zlatý standard. Ovšem chcete-li si od začátku dopřát to nejlepší, pak požádejte výrobce, aby je vyměnil za po všech stránkách spolehlivější a o něco výkonnější  kovové. A co ještě chtít? Rozhodně speciální špízy k lepšímu uchycení kuřat bez jehlic a odkapnou misku.

Když chcete dát přednost plynu

Ne všude je samozřejmě elektrická síť dobře dostupná. Pro grilování na večerních akcích tak mnohem lépe využijete plynový gril na kuřata. Jde o opravdu spolehlivého pomocníka, ovšem s jednou jedinou podmínkou – prostor v okolí motorků od špízů by měl mít zabudovanou šikovnou ventilaci. Poté se totiž pohon tolik nepřehřívá a váš pomocník tak mnohem déle vydrží v perfektním stavu.

Přečtěte si také:  Prodej nemovitosti není žádná hračka – jak se nenapálit na trhu s realitami?

A ptejte se také na vnitřní osvětlení a prosklená dvířka, což by ovšem mělo být samozřejmostí u jakéhokoliv profesionálního grilu. A nezapomeňte ani na výše zmíněné speciální špízy a misku pro zachycení odkapávajícího tuku.

Jaké vybavení ještě chtít? Máme několik tipů

Pokud si chcete přípravu grilované drůbeže maximálně usnadnit, pak se poptejte i na samostatné ovládání každého špízu. Často totiž potřebujeme s téměř hotovými kuřaty manipulovat, doplňovat dávky postupně apod. A ve chvíli, kdy se kvůli tomuto úkonu musí zastavit celý proces, to není příliš dobré. Může to mít totiž negativní vliv na chuť a propečení jednotlivých kuřat (jedna strana totiž vždy zůstane natočena ke zdroji tepla). Jde o drobnou vychytávku, která nestojí příliš mnoho, ale vyplatí se.

A samozřejmě pátrejte také po zařízeních, jejichž součásti lze snadno dokoupit. Nikdy totiž nevíte, kdy budete nějaký díl potřebovat vyměnit. A kupovat nový gril na kuřata jen proto, že na něj nejsou dostupné náhradní součástky, je rozhodně neekonomické.

U profesionálů se vám však nic podobného zaručeně stát nemůže. Chcete pomoci s výběrem nebo jednoduše rádi nakupujete od specialistů? Pak navštivte e-shop Atfornax.cz. Mají tu grily plynové i elektrické v mnoha různých provedeních.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *