Bolí vašeho potomka bříško? Víme, kde může být problém

Bolesti bříška nejsou u kojenců nic neobvyklého. Důvodů může být hned několik a mohou souviset nejenom se stravou, ale mohou souviset i s jeho malým dětským organismem. Ten nemusí být ještě dokonale vyvinutý, což má za následek, že nedokáže dobře trávit laktózu.

Poslední průzkumy uvádějí, že tento problém trápí až čtvrtinu všech kojenců. Pravděpodobnost daného problému je celkem vysoká. Pokud vás zajímá více informací, navštivte portál Detskekoliky.cz. Ten se tomuto konkrétnímu problému přímo věnuje a dá každé mamince tolik potřebné informace a rady, které samozřejmě hledá.

Jak se problém projevuje?

Intolerance laktózy, jak se daná zdravotní komplikace také nazývá, má hned několik projevů. Všechny samozřejmě souvisí s bříškem novorozence. Mohou se objevovat:

  • silné bolesti,
  • křeče,
  • průjmy.

Obvykle se tento stav objevuje chvíli po krmení, jelikož tělo přijme z mléka laktózu, se kterou si ale neumí dobře poradit. A tak se daný dětský organismus v podstatě brání. Pokud máte podezření na tento problém, doporučujeme nejprve navštívit lékaře, který danou diagnózu může definitivně potvrdit. V takovém případě nastává potřeba léčby.

Přečtěte si také:  Naučte se pečovat o suchou pleť a probuďte v ní ztracenou krásu

Jak problém vyléčit?

Moderní medicína si dnes umí poradit s mnoha problémy. A toto je rozhodně jeden z nich. Není třeba jakkoliv měnit, nebo upravovat stravu. Intolerance laktózy může být vyřešena mnohem jednodušeji. A to pomocí enzymu, který se nazývá laktáza. Jedná se o doplněk stravy, který dítěti začneme dávat spolu s jídlem. Ten zajistí, že trávení laktózy bude v dětském organismu probíhat tak, jak má. A to až do doby, dokud dětský organismus nezvládne vše vyřešit sám, bez pomoci této externě dodávané látky.

Zároveň ale připomeňme, že v ojedinělých případech může docházet i k tomu, že tento problém vydrží do dospělosti, nebo se v dospělosti neočekávaně objeví. Jeho léčba je však stejná, jako je tomu u malých dětí.

Bolesti bříška nejsou u kojenců nic neobvyklého.
Bolesti bříška nejsou u kojenců nic neobvyklého.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *